trainingen

Modulebeschrijving training ‘Opvoedtakel’

Opvoedtakel is een methodiek ontwikkeld door professionals voor opvoeders. De methodiek is erop gericht om opvoeders zelf weer regisseur te laten worden van hun opvoeding aan kinderen. Deze manier van werken slaagt erin dat opvoeders worden bemoedigd, gestimuleerd en uitgedaagd. Opvoeders voelen zich positief benadert en in hun kracht gezet om waar mogelijk zelf het heft in handen te nemen en de opvoeding (of stukjes daarvan) positief te gaan aanpakken.

 

Inhoud

Opvoedtakel geeft trainingen aan professionals in de opvoedzorg. Op een creatieve en enthousiasmerende manier worden professionals opgeleid om vanuit de basisprincipes van Opvoedtakel te werken.

 

De basisprincipes zijn tevens uitgebracht in een boek. Het boek kan ook los gebruikt worden en aan opvoeders aangeboden worden als gebruiksaanwijzing wat ieder kind van zijn of haar opvoeder nodig heeft. Echter opvoeders die (veel) problemen ervaren binnen de opvoeding en aankloppen bij het wijk/gebiedsteam of hulp hebben vanuit de 2de lijn, moeten in een aantal stapjes meegenomen worden om weer het juiste te doen. Zij hebben dan even een steuntje in de rug nodig en door de uitgangspunten die we aanbieden binnen de training te gebruiken weten opvoeders snel waar ze het accent op kunnen leggen zodat ze weer grip op zichzelf en hun gezin krijgen. We noemen het ook wel. “begeleiden met de handen op de rug”.

 

Wat levert het de cursist op?

Normaliseren en demedicaliseren krijgen concrete handen en voeten. De cursist kan binnen 1 a 2 gesprekken de opvoeder vanuit de Opvoedtakel visie weer regisseur laten zijn, zodat zij weer een helpend antwoord  hebben op ongewenst gedrag van kinderen.

 

Hoe ziet de training eruit?

De trainingen in-company aangeboden door 2 trainers. Ook is het mogelijk om mee te doen aan een open inschrijving training. Deze wordt jaarlijks aangeboden en vindt plaats bij voldoende inschrijving.

 

Duur 3.5 uur
Kosten 250 euro per cursist (inclusief boek en cursusmateriaal)

Exclusief BTW en reiskosten

Aantal cursisten 8-14 personen
Data in overleg te bepalen
Accreditatie de trainingen zijn SKJ-geaccrediteerd

 

Reacties van cursisten

De trainingen van Opvoedtakel wordt altijd anoniem geëvalueerd. De training wordt gemiddeld met een 8,5 beoordeeld door de cursisten.

 

‘Wat een energie kreeg ik van de trainers. Het is te merken dat zij zelf werken met gezinnen. Veel praktische tips en dingen waar ik direct mee aan de slag kan.’

 

‘Veel bruikbare dingen geleerd. De balans tussen theorie en praktijk is goed. Ik wil hier wel meer van’.

 

‘Wat een leuke training. Het is zo herkenbaar en toch ook weer nieuw. De visuele manier maakt het heel helder en direct toe te passen in de gezinnen.’

 

 

De trainingen vinden plaats met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM